グローバル教育ブログ

Second Term Book Reports

2010.12.04

I just finished grading the book reports for the second term. Some students did very well and I'm very pleased. However, some students gave me book reports that only covered the first chapter or two of their books.

In the same way that a drumstick isn't the same as a Christmas turkey, a book report over a couple of chapters is not the same as a book report about a whole book.

Outside reading is a VERY important part of the NELP class. Traditionally, the student who reads the most makes the most progress. This is because through reading, students can see language in action. Students should read books that they can understand, but which are a little challenging and give them opportunities to see new language and new forms.

I give my students class time to read during our Wednesday reading time, so I'm very surprised and disappointed that some of my NELP students are not reading up to their potential.

I'd like my students to be reading MORE, and where possible, I'd like my NELP parents to check on their students and see if the students are doing the reading that they need to do.

投稿者:nelp