グローバル教育ブログ

Special Projects

2008.01.08

Last Term, we did a few interesting special projects, and I'd like to update those.

In first grade, we did a Time Capsule.

1-08-08-1.JPG

Students made video messages to themselves and their classmates in the future. In February 2010, when they are in 3rd grade, we'll open the time capsule, watch the video, and try to remember what objects we put in the box. The students will definitely be surprised because I put a few things in there that I'm sure they've probably forgotten about. I can't wait to open this first one, and I can see that the Time Capsule's will become a tradition in the NELP program.

The videos aren't just for entertainment value though: it will give the students a little bit of an idea of how much they've grown, and how much they've improved over the course of two years. I think it will be a good exercise.

I will have to think about whether or NOT to allow NEXT year's NELP students to control the camera as my students seem to enjoy focusing on my balding head:

intro pic.jpg

In other news, unfortunately, my 3rd grade students were not able to finish the Public Service Announcement video that they were working on. However, they DID finish everything but the narration. What we have now is 28 seconds of edited video.

The purpose of the public service announcement project was to help the students to develop skills that involve expressing an idea within a very limited amount of time.

They eventually went with a video of dominoes falling: symbolizing the destructive effect of gossip and bullying. Their ideas were really interesting, as you can see:

psa pic.jpg

______________________________________________________
Next term I hope I can introduce a few new things in special projects to keep the students interested ... but right now it's a secret. SHHHHH.

投稿者:nelp