グローバル教育ブログ

2008年1月

Happy New Year!

2008.01.08

Happy New Year!

2008 is here and we're about to start the third term here in the NELP program. I found a few old pictures on one of our cameras. I haven't posted any pictures in a while:

10-01-97-1.JPG

10-01-97-2.JPG

This term we're going to focus on a bit more creativity. I hope to get the students doing some creative work. Last term we focused more on newspaper articles for our reading. This term I hope to introduce a few stories or poems. Last term, we wrote essays. This term, I'd like to do more creative writing, such as stories , poems and more creative type essays. Last term we focused more on presentations. This term, I'd like to do more dialogs and skits.

In addition, I might like to introduce letter-writing. We've written letters, but haven't really studied HOW to write an effective letter, and as I think this is a good skill to have, we'll do a bit of that. I'm also very interested in teaching students to take notes. To further our skills in that direction, we can expect more dictation exercises this term.

I'll be updating a few categories today, and hopefully this term I can try to keep a little more up to date on the NELP blog.

投稿者:nelp